Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jul hos Ris og Ras


Beskrivelse


Ris og Ras er to små egern, der bor i et træ i skoven. Nu er det jul, og de to egern snakker om at finde en sko eller en fod til træet. Kan de mon få foden til at passe til træet?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 24. apr. 2012

Endnu en titel i den populære serie Lydret dingo. Mini målrettet den allerførste læsetræning fra 0. klasse. Bogen har LET-tal 7.

Forfatteren Helle Dyhr Fauerholdt har to nye figurer Ris og Ras på spil i den super letlæste bog. Ris og Ras er to små egern, der giver læseren intertekstuelle spor til Disneys små jordegern Chip og Chap. De to egern bor i træet i skoven, hvor de hygger sig med leg. Jul hos Ris og Ras handler om de små egerns besværligheder med at få juletræsfoden til at passe til deres juletræer. Teksten leger med sproget, giver læserne sprogudvidelse og sprogforståelse - her ordspillet mellem juletræssko eller fod. Bagerst er en oversigt over bogens opbygning af lydrette og lydnære ord. Illustratoren Pauline Drasbæk har lavet nogle anderledes søde illustrationer, der underbygger og gør den letlæste tekst levende. På hvert opslag er teksten sat på to linjer og placeret øverst på siden. Bogens forside viser de to små egern og juletræet med fod.

Helle Dyhr Fauerholdt skrev også bøgerne om Søs, Sif og Bo - Tor og Tim, og Siv og Puk i serien Lydret dingo. Mini. Dansklærerforeningen har for samme målgruppe "tivolibøgerne" - en letlæst serie til børnehave- og 1. klasse.

Bogen falder fint i tråd med de øvrige super letlæste bøger i serien. Den er anvendelig til den allerførste lydrette læsetræning. De små sjove egern vil læserne garanteret synes om. Målet med at fremme børnenes læselyst, vil blive indfriet.