Bøger / faglitteratur til børn

Jul i andre lande


Beskrivelse


Om juletraditioner i 24 lande forskellige steder i verden samt fortællinger om højtider i de store verdensreligioner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 24. okt. 2017

Hvordan fejres julen i andre lande? Tag med på en rejse jorden rundt og lær om traditioner og skikke i 24 lande. Fagbog til oplæsning fra 6 år. 10-årige kan læse den selv.

Gennemillusteret fagbog i billedbogsformat om juletraditioner i 24 lande og et afsnit om højtider i forskellige religioner. For hvert land fortælles der på et helt opslag om skikke, mad, gaver, pynt og meget andet. I Argentina spiser man måske påfugl og pynter plastictræet med bomuldskugler, som skal ligne sne. I Rumænien, hvor man igen fejrer jul efter at det har været forbudt under det kommunistiske styre, hænges der kors og hvidløg op ved vinduerne, og i Indien gør man, som hos os rent og bager masser af søde sager. For hvert land er der er et faktaafsnit med indbyggertal og andre informationer. Bogens sidste afsnit handler om Eid, Hanukkah og hinduernes mange højtider. Bogens mange illustrationer breder sig over begge sider, er i stærke farver, og bogen er trykt på mat, tykt papir. Illustrator kender vi fra mange billedbøger, bogens forfatter har ikke tidligere udgivet noget.

Det er en helt vidunderlig dejlig og lækker bog, som fik mig i julestemning øjeblikkeligt. Den kan bruges både til skoleopgaver eller som en alternativ kalenderoplæsningsbog. Rasmus Juuls skønne retroillustrationer er helt i top.

Emnet findes spredt i flere bøger om alverdens højtider, men samlet ses det kun i den gamle Jul i mange lande fra 1977, som mere er en bog for voksne.