Bøger / faglitteratur til børn

Jul med nisseklip


Beskrivelse


Ideer til julenisser og julemænd, som fremstilles kun ved brug af karton, saks og lim.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Helle Laursen

d. 16. nov. 2015

Find inspiration til alle slags nisser som kan klippes i farverigt karton. Jule-klippe-hygge for hele familien. For 8-99 år.

Bogen starter med et kort forord, inden man over et dobbelt opslag får en hurtig introduktion i hvordan man rent praktisk kommer i gang med at klippe nisser. Her gennemgås materialer, værktøj og hvordan man bruger arbejdstegningerne. Der er 20 forskellige nissedesign i bogen. Her er idéer til blandt andet julekort, bordpynt og nissekurve til juletræet, alle med en arbejdstegning og et farvefoto af det færdige design. Bagerst i bogen finder man en forhandler-liste.

En juleklippe-bog af Gitte Schou Hansen med enkle arbejdsforklaringer der er lige til at gå til. Man får et fint overblik over materialer, redskaber og fremgangsmåde. Det kræver ikke det store at komme i gang, man skal bare bruge papir, saks og lim. Nissernes design og konstruktion er ikke sværere end at de fleste kan være med. Designet og stilen er traditionel og genkendelig.

Juleklippe-bøger er der mange af, også af Gitte Schou Hansen. For mere inspiration til julepynt man selv kan lave, kig fx i Den store gør det selv-bog om jul.