Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Jul : sådan laver du julepynt


Beskrivelse


Ideer med trin for trin vejledninger til julepynt, lys, kalender, kort, papirflet m.m. der kan laves sammen med børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 26. aug. 2015

Hobbybogen til de 4-8-årige børn, der sammen med deres voksne medhjælpere her kan finde inspiration til hyggelige krea-aktiviteter i julemåneden. Bogen vil med sine enkle og nemme opskrifter vække glæde og skabertrang, både derhjemme og - måske især - i landets daginstitutioner.

Her præsenteres en række idéer til julepynt, der kan laves med mindre børn. Bogen byder på klassikere som fx kogledyr, guirlander og flettede hjerter og flere genbrugsmaterialer finder anvendelse i de kreative udfoldelser. Således bliver korkpropper, æggebakker og gamle konservesglas taget i brug og forvandlet til alt fra nisser og lanterner til små julepingviner. Alle fremgangsmåder er beskrevet ved hjælp af trin for trin anvisninger med tekst, tegninger og farvefotos, og ved hvert projekt findes en oversigt over anvendte materialer og sværhedsgrad. Forfatteren er grafisk designer.

Mange er bogens idéer er set før, men bogens layout er fint og indholdet lettilgængeligt. Alt er overskueligt og grundigt beskrevet. Projekterne spænder bredt fra helt enkle klip til de lidt mere avancerede og er inddelt i sværhedsgrader fra 1-5, så børn helt ned til 4 års alderen kan være med. Flot og indbydende forside.

I Sabine Lemires Julebogen er der flere kreative december-sysler til store og små og desuden også en række opskrifter.