Bøger / faglitteratur

Jul


Beskrivelse


Om den engelske jul i alle dens facetter. De 42 små afsnit fortæller om engelske landsbyer, julemarkeder, julepyntede huse, juletraditioner, juleglæde, historie, personligheder og meget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Merete Trap

d. 16. nov. 2015

Er du begejstret for England og i særdeleshed den engelske jul, så er denne bog den rette for dig. En smuk udgivelse om engelsk jul, for anglofile og andre juleglade.

En bog om den engelske jul i alle dens facetter. I 42 små afsnit kommer man vidt omkring i den engelske jul, både før og nu. Bogens afsnit omhandler bl.a. Dronning Victoria og Prins Albert, som har spillet en stor rolle for den engelske jul, samt engelske landsbyer og storslåede huse. Desuden kan man læse om juletraditioner, juleporcelæn eller søde sager. Indimellem er også en enkelt julehistorie og en spøgelseshistorie. Mia Folkmann har siden 2008 udgivet magasinet "Anglofilia", som danner grundlag for herværende udgivelse. Mia Folkmann er desuden kendt som "superanglofil".

At bladre i denne bog, er en ren nostalgi og nydelse. Billederne af et vinterklædt og julepyntet England er en fryd for øjet, og det er umuligt ikke at komme i julestemning. Det mærkes at forfatteren har stor kendskab til landet og dets traditioner. Det er umuligt ikke at lade sig smitte af passionen for landet, og der er ingen tvivl om at bogen har givet denne lektør lyst til at besøge England i december.

Jeg kan ikke finde andre udgivelser, som specifikt omhandler den engelske jul i alle dens facetter, men bogens lækre layout minder om Bo Bedres julebøger fx Den store julebog. [Årgang] 2015, hvor fokus dog er på den danske julDen store julebog. Årgang 2015.Informationer og udgaver