Bøger / faglitteratur / diætkogebøger

Julebageglæde


Beskrivelse


En julebagebog med 18 glutenfri opskrifter på klassisk julebagværk som f.eks. klejner, jødekager og pebernødder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2016

af

af

Merete Trap

d. 6. dec. 2016

"Tænd et lys og bag en kløgtig kage". Sådan skriver forfatterne i denne hyggelige, glutenfri julebagebog. Bogen henvender sig til alle julebagere, men især glutenallergikere, eller til dem, der gerne vil vælge den glutenfri vej.

En julebagebog med 18 glutenfri opskrifter på klassisk julebagværk som fx klejner, jødekager og pebernødder. Forfatterne har givet det klassiske bagværk nye navne som "Tipoldemors klejner", "Upolitiske jødekager" og "Gertruds pebernødder". Forrest i bogen er oversigt over ingredienser, glutenfri meltyper som fx boghvedemel og mandelmel, krydderier mm. Der bruges hovedsageligt økologiske ingredienser i opskrifterne. Bogen er tilsat små personlige historier, billeder af det færdige bagværk, samt sort/hvide tegninger. Forfatterne Kathrine og Mette Marie er indehavere af Det Glutenfri Bageatelier i Fredensborg.

En dejlig julebagebog med fokus på det glutenfri og økologiske køkken med gode og udførlige vejledninger. Forfatterne formidler deres glæde ved julebagningen på en velfungerende personlig måde og bogen er også krydret med små, personlige historier om julebagningens glæder. Fotos af bagværket forstærker det hyggelige indtryk. Glutenfri julebag med fokus på hygge.

Kan sammenlignes med andre udgivelser om glutenfri bagning og madlavning, som fx Maveglad brød og søde sager.