Bøger / faglitteratur / opskrifter

Julebogen


Beskrivelse


24 kapitler med opskrifter på alt fra julepynt, lakridscantucci og honningkagehus, til design af eget minijuletræ. Med anekdoter og juleminder fra forfatterens eget liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 6. okt. 2009

Bogens mange julerier henvender sig til hele familien, men bogen er til den voksne, der gerne vil finde inspiration til nye og gamle juletraditioner.

Bogen starter med 1. søndag i advent og fortsætter herefter med 24 datoafsnit fra 1. dec. til 24. dec. Hver dato indeholder oftest 2 emner, men enkelte har 3-5 emner. Emnerne spænder vidt fra opskrifter på mad og drikke over strikkeopskrifter og julepynt til anekdoter og fortællinger fra forfatterens eget liv. Der er også forslag til aktiviteter og gøremål igennem hele julemåneden såsom en tur på biblioteket eller besøg hos venner og familie. Sværhedsgraden og tidsforbruget varierer meget fra flettede julehjerter til selv at dyrke sin mistelten, hvilket kan tage op til 10 år. Bogens forfatter er den kvindelige del af DR2's program "Bonderøven", og hun har selv illustreret bogen med charmerende tegninger og fotos.

Decemberdage, 2004 er opbygget på samme måde, dog mere eksklusiv. Der findes mange julebøger, men de sætter oftest fokus på enten juleklip eller julemad. Denne bog favner bredt og dækker mange af julens aspekter.

Julebogen emmer af hygge og god gammeldags jul, og mange læsere vil nyde at finde inspiration i den op til jul. Her er mange aktiviteter og fortællinger, som kan inspirere til en dejlig måned i familie og venners skød.