Bøger / skønlitteratur / digte

Juleevangeliet : en gendigtning eller noget i den retning


Beskrivelse


Juleevangeliet i digtform tilsat humor, filosoferen og paralleller til vores moderne samfund.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 10. sep. 2014

En delvis gendigtning af Juleevangeliet i digtform tilsat humor, filosoferen og paralleller til vores moderne samfund. Henvender sig primært til religionsinteresserede, der gerne vil læse alternative og veloplagte tolkninger af klassiske tekster.

Gennem syv kapitler, og mange afsnit/digte, kommer teolog og forfatter Jakob Brønnum vidt omkring Juleevangeliet og meget andet. Bogen er en hardcover udgivelse i et specielt format. Igennem bogen er der citater fra forskellige evangelier og andre tekster og disse beskrives i en udførlig kildeliste, så man kan sidestille de oprindelige værker med Brønnums gendigtning.

Denne tekst beskriver meget rammende mangfoldigheden i udgivelsen, hvor det klassiske blandes med det moderne: "Sjette kapitel har en noget prosaisk indledning om visse historiske fakta vedrørende Herodes, hans familie og sygdomshistorie, samt et par mere verdensfjerne betragtninger om bl.a. Dr. Oetker, forud for dagens filmiske højdepunkt (Rated: PG16) og en afsluttende bemærkning om en ganske bestemt bog." Brønnum skriver i et veloplagt sprog og digtene veksler fint mellem det morsomme, det alvorlige og mellem filosoferen, religion og hverdagsbetragtninger.

Brønnums værk er helt sit eget, men man kunne læse de tilsvarende passager i Bibelen, Lukasevangeliet kapitel 2 vers 1-14, eller Bogen, som er Bjarne Reuters genfortælling af Bibelen.


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 1. nov. 2014


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2014

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 24. okt. 2014


Dansk kirketidende

Årg. 166, nr. 10 (2014)

af

af

Lise Lundgreen

Årg. 166, nr. 10 (2014)


Præsteforeningens blad

Årg. 104, nr. 44 (2014)

af

af

Carina Wøhlk

Årg. 104, nr. 44 (2014)