Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Julefortællinger


Beskrivelse


13 julefortællinger, hvor du bl.a. kan møde Emil fra Lønneberg, Pippi Langstrømpe og Madicken.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Annette Ingeman Pedersen

d. 18. dec. 2018

I denne juleantologi indgår fortællinger og illustrationer fra Bulderby-bøgerne, Emil-bøgerne, Grynet, Pippi Langstrømpe samt fra En tyrefægter i Småland. Endvidere indgår følgendebilledbøger: Jul i stalden, Kitte Kry hjælper mormor, Lotte kan nemlig alt, næsten da, Jul i Bulderby samt Se, Gryn, det sner. Bogen er illustreret med tegninger fra originaludgivelserne og erderfor udført af forskellige kunstnere: Harald Wiberg, Ingrid Vang Nyman, llon Wikland og Björn Berg. De gengivne billedbøger er alle illustreret i farver, mens de øvrige fortællinger er forsynetmed sorte stregtegninger. Det giver bogen et noget uensartet præg, og man kunne godt have ønsket sig en udgave, der var nyillustreret. Selv om mange af historierne efter min mening fungerer bedst iden sammenhæng, hvori de er skrevet, er der ingen tvivl om, at en Astrid Lindgren-juleantologi vil blive meget benyttet i børnebiblioteket. De enkelte historier kan så måske skabe interesse for debøger, de stammer fra. Bedstegnet til oplæsning, men kan selvlæses fra ti år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Bogen er den fjerde i rækken af antologier med pluk fra det store forfatterskab. De tretten fortællinger i dette bind er alle fra tidligere udgivelser - dels kapitler fra småbørnsbøgerne ogdels hele teksten fra fem selvstændige billedbøger. Vi hører her om herlige smålandske jule- og vinteroplevelser sammen med Emil, Grynet, Kitte Kry, Pippi, børnene i Bulderby og Lotte, der kan alt- næsten. Det er en perlerække af gode historier, der taler lige til de yngste med en indfølt blanding af både hyggelige og sjove, men også spændende og dramatiske hændelser. Alle fortællingernebringes i de tidligere oversættelser. - Bogen er illustreret med billederne fra de originale udgaver, men for billedbøgernes vedkommende i stærkt reduceret antal. Ilon Wikland står heltselvfølgeligt for hovedparten, men Bulderby-historierne, som vi kender med Sv. Otto's fine tegninger, er her illustreret i Ingrid Vang Nyman's let antikverede streg. Billederne varierer frabilledbøgernes flotte helsides i farvertil Björn Berg's skønne Emil-tegninger i s/h. Det er blevet en meget dejlig oplæsningsbog for skolens yngste klasser, der hurtigt vil få smag for mere afsamme slags; men den kan også fint udlånes til selvlæsning fra ca. 3. klasse.


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2018

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 8. nov. 2018

Ny udgave af højtlæsningsbogen, som nærmest er en juleklassiker med Astrid Lindgrens historier om jul. Til oplæsning for børn på 6-8 år.

Her er 13 historier fra Astrid Lindgrens forfatterskab. Bogen starter med Astrid Lindgrens udgave af juleevangeliet fra en anden vinkel, "Jul i stalden", med illustration af Harald Wiberg. Der er to historier om Madicken og Junibakken, bl.a "Junibakkens jul". Der er også historien med Lotte, "Lotte kan nemlig alt - næsten". Her er også "Pippi plyndrer juletræ" og et par historier om Emil fra Lønneberg, som er uddrag fra romanerne om Emil. Illustrationerne er tegnet af bl.a Ilon Wikland, Bjørn Berg og Ingrid Vang Nyman. Nogle billeder er i sort/hvid og andre i farver.

Det er de klassiske fortællinger og historier af Astrid Lindgren der er i fokus i denne dejlige frisk opdaterede højtlæsningsudgave.

Dette er 2. udgave af Julefortællinger sidst udkommet i 2006. Alle historier er nyoversatte af Kina Bodenhoff og en enkelt af Johannes Riis, "se Madicken det sner", der tidligere hed "Se, Gryn, det sner!". I denne udgave er forsiden skiftet til en illustration fra historien om "Jul i Bulderby", og grundfarverne på omslaget er præget af rødt og hvidt, hvor rammen på 1. udgaven var guldfarvet, og illustrationen på forsiden var fra "Se, Gryn, det sner!".


litteratursiden.dk

d. 15. nov. 2018

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 15. nov. 2018

Der er til mange timers højtlæsning og julehygge i Astrid Lindgrens Julefortællinger. Og den vil helt sikkert være et hit for både voksne og børn. Når vi går ind i december, og det for alvor bliver m...


Jyllands-posten

d. 22. dec. 1986

af

af

Annelise Vestergaard

d. 22. dec. 1986


Fyens stiftstidende

d. 15. dec. 1986

af

af

Peter V. Eriksen

d. 15. dec. 1986


Aktuelt

d. 12. dec. 1986

af

af

Steffen Larsen

d. 12. dec. 1986


Politiken

d. 13. dec. 1986

af

af

Bettina Heltberg

d. 13. dec. 1986