Bøger / faglitteratur / billedværker

Julefryd og englelyd : julens dekorationer og blomster


Beskrivelse


Gennemillustreret præsentation af kranse, buketter og dekorationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 4. nov. 2013

Ny inspiration til alle, der kan lide at dekorere og pynte op til jul med naturmaterialer, men nok mest appellerende til "julepyntere" i en moden alder. Niveauet bestemmer man selv, men mange af de afbildede dekorationer og kranse er i den avancerede ende.

Naturen er i den grad i fokus i denne inspirations- og fotobog med juledekorering af bl.a. kranse, bakker, borde og udendørs pynt. Den indledes med et helt lille leksikon over de naturmaterialer, man kan finde i skov og have. Det er især overraskende så mange forskellige kogler, der rent faktisk findes lige uden for døren. Bogen er, også i egen forståelse, i højere grad en inspirationsbog end en instruktionsbog. Der bruges kun lidt kræfter på at vise, hvordan noget er blevet til. Meningen er, at læseren skal lade sig inspirere af idéer, principper, farver og sammensætninger i de smukke dekorationer. Ikke at de skal kopieres. Forfatterne til bogen er henholdsvis blomsterbinder og fotograf. Farverne er ikke overraskende i den naturlige ende af skalaen med indslag af enkelte pangfarver.

Kan emnemæssigt sammenlignes med Hanne Plougs mange bøger om juledekorationer, blot med større fokus på fotosiden.

Flotte fotos af smukke dekorationer der nok skal inspirere de lidt mere ambitiøse af de ikke professionelle juledekoratører. Rigtig fin detalje med det lille leksikon over naturmaterialer.