Bøger / faglitteratur / orkismønstre

Julehjerter i orkis


Beskrivelse


Mønstre og teknikker til at lave 24 forskellige julehjerter i orkis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 30. nov. 2015

Julehjerter er noget af det mest ikoniske julepynt, vi har, og nu har Lene Bjørn designet 24 julehjerter, som laves i det gamle håndværk orkis. Bogen henvender sig til erfarne udøvere af håndværket.

Orkis er et håndværk, hvor en række knuder danner strenge, som formes til forskellige mønstre ved hjælp af en skytte. Orkis kan i sit udtryk minde om knipling, men teknikken er meget forskellig. Lene Bjørn har her designet 24 julehjerter, som alle er designet efter det samme grundmønster mht. hanke og hjerternes buer. Forskelligheden ligger i det felt, der er flettet på det klassiske julehjerte af papir. Hvert julehjerte fylder et opslag med et helsides foto af det færdige julehjerte samt en arbejdstegning og en meget kort arbejdsbeskrivelse. Der findes ingen introduktion eller beskrivelser af teknikkerne i bogen.

For den erfarne ud i orkis er her muligheden for at skabe noget unikt julepynt. Selvom grundmønstret er det samme er det 24 meget forskellige julehjerter, som Lene Bjørn her har designet.

Lene Bjørn har tidligere udgivet 24 julestjerner i orkisJuletræspynt i mini orkisOrkis - bar' knuder, 2001, og Hanne Pedersen udgav i 2010 Juletræspynt i mini orkis. Orkis - bar' knuder, 2001 af Kirstine Nikolajsen henvender sig til begyndere og her kan man få en introduktion til teknikkerneLene Bjørn har tidligere udgivet 24 julestjerner i orkis, 2001, og Hanne Pedersen udgav i 2010 . Orkis - bar' knuder, 2001 af Kirstine Nikolajsen henvender sig til begyndere og her kan man få en introduktion til teknikkerneLene Bjørn har tidligere udgivet 24 julestjerner i orkis, 2001, og Hanne Pedersen udgav i 2010 Juletræspynt i mini orkis. , 2001 af Kirstine Nikolajsen henvender sig til begyndere og her kan man få en introduktion til teknikkerne.