Bøger / skønlitteratur til børn / digte

Julekalender for børn


Beskrivelse


Billedbog med 24 rimede digte om trolde, nisser, kæmper, børn, gæs og ænder og alle deres forskellige forventninger til julen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 4. nov. 2013

Julekalenderbilledbog med rim genudgives her i lidt større format, og den er stadig til hyggeligt julekalender brug med børn fra 3-6 år i december fx hjemme eller i børnehaven og med de yngste i indskolingen.

Her genudgives Halfdan Rasmussens og Ib Spang Olsens julekalender for børn i et lidt større format end 1. udgavens der udkom mellem 1984 og 2009 i flere oplag. Der er stadig 24 opslag, et pr. dag, med 4-5 vers pr. opslag. Der er 4 linjer i hvert vers, og der er rim på endelser i linje 2 og 4. Indholdet er det samme. Det er især trolde, nisser og dyrenes jul, men også en ikke helt nutidig dansk virkelighed, som afspejles, og trolde, nisser og mennesker optræder i de samme billeder. I virkeligheden lever bogens univers nok stadig op til en af vores favorit opfattelser af, hvordan en uhøjtidelig dansk jul kan gengives. Illustrationerne er tegnede med bly og kul, i sort/hvid og blå/grå toninger. Ib Spang Olsen hævdede jo at have set nisser, selvom han ikke var overtroisk, og det tror jeg gerne på. Halfdan havde jo desuden mange trolde og andre naturvæsner i sine rim og remser. Det virker stadig julehyggeligt og relevant at bruge bogen.

Dette er 2. udgave. 1. udgave udkom sidste gang i 5. oplag i 2009, og den udgave er lidt mindre i formatet end denne 2. udgave, og Ib Spang Olsens illustrationer kommer her endnu bedre til deres "ret".

En fin genudgivelse i lidt større udgave, hvor illustrationerne kommer endnu bedre til deres ret.


Jyllands-posten

d. 17. dec. 1984

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 17. dec. 1984


Aktuelt

d. 12. dec. 1984

af

af

Steffen Larsen

d. 12. dec. 1984