Bøger / skønlitteratur / noveller

Julekalender til voksne : 24 livsbilleder


Beskrivelse


24 skæbnefortællinger, en til hver dag i december, om det moderne menneske. For dem, der holder af skæbnefortællinger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2020

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 16. sep. 2020

24 skæbnefortællinger, en til hver dag i december, om det moderne menneske. For dem, der holder af skæbnefortællinger.

Bogen indeholder 24 små historier, en for hver dag i december. Historierne er hver især små skæbnefortællinger, der behandler de stemninger, man kan opleve når det bliver 1. december og julen banker på døren. For eksempel drømmer Helle om at samle familien til julehygge, hvilket også sker dog på en dramatisk og uventet måde. Og Kaj, der har været ensom hele sit liv, finder pludselig en sjæleven, med hjælp fra en meget uventet kant. Vi møder også vejrværten Carsten, der har svært ved at indfri forventningerne om hvid jul. Dette er Sigurd Barretts første bog til voksne.

En rigtig fin og varm julekalender til voksne, der ikke umiddelbart skriger af jul. Fortællingerne kunne sagtens finde sted året rundt, men stemningerne forstærkes, idet rammen netop er denne særlige tid på året; ensomheden kan føles lidt værre når det er jul og forventningerne er måske lidt højere. Samtidig kan glæden også føles lidt større. Sproget er letlæst og det virker fint, at der tages udgangspunkt i det daglige liv, eksempelvis cykelturen, gåturen, turen på vej hen i børnehave. Det giver også plads til at reflektere over det liv man lever og måske huske at stoppe op i hverdagens trummerum.

Af andre julekalendre for voksne, kan nævnes Peter A.G's JulekalenderenJulekalender for voksne og Jens Rosendahls Julekalender for voksneAf andre julekalendre for voksne, kan nævnes Peter A.G's Julekalenderen og Jens Rosendahls .


Kristeligt dagblad

d. 1. dec. 2020

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 1. dec. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 46 (2020)

af

af

Jakob Brønnum

Årg. 110, nr. 46 (2020)