Bøger / faglitteratur / opskrifter

Julekugler


Beskrivelse


Strikkede julekugler er en del af den norske juletradition. De kan blandt andet bruges på juletræet og som dekoration i vinduet. Udgangspunktet er hentet i det traditionelle norske strikkedesign.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. sep. 2011

Til alle jule-og strikkeglade, der ikke kan vente på at komme i gang med julerierne.

De norske strikdesignere Arne og Carlos har her begået en bog om strikkede julekugler. Idéen blev til, da de fik til opgave at designe en julekollektion med striktrøjer, huer, halstørklæder og halsedisser. De sendte også julekuglerne med, og køberen Comme des Garcons - Japans mest anerkendte designhus - var begejstret. Produktionen gik i gang, og snart var julekuglerne med de nordiske motiver ude over det meste af verden. I denne bog får vi én opskrift - og 55 mønstre at gå i gang med. De indledende kapitler handler om materialer, teknikker, fyld - samt grundopskriften. Der er vist strikke-og hækle-teknikker, og det er også muligt at tilsætte broderi på julekuglerne. Herefter følger de mange mønstre, illustrerede med billeder fra det norske vinterlandskab. Og så selvfølgelig mange julekugler, alle i rødt og hvidt. Man behøver blot at kunne følge lette strikkeopskrifter for at kunne være med. Og så selvfølgelig kunne overføre diagrammerne med de forskellige julekugler. Bagest er en litteraturliste samt en forhandlerliste, der også er tilpasset danske forhold. Forfatterne har i 2011 også udgivet en bog om strikkede dukker på norsk. Udkommer i Danmark til foråret.

Den første bog om julekugler på dansk.

En inspirerende og letlæst bog om strikning af julekugler - til de strikkeglade der ikke kan vente på at komme i gang med de kreative julesyslerier.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 1 (2012)

af

af

Maria Emanuelsson

Årg. 47, nr. 1 (2012)