Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julemissionen


Beskrivelse


Julen er i fare, og derfor sender Mys gudfar My på en mission, der skal redde julen. Interaktiv julekalenderbog i 24 kapitler. Fra 9-12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2022

af

af

Marion Tirsgaard

d. 2. dec. 2022

Julen er i fare, og derfor sender Mys gudfar My på en mission, der skal redde julen. Interaktiv julekalenderbog i 24 kapitler. Fra 9-12 år.

My er ikke rigtig i julehumør, da hun vågner den 1. december. Mys mor har ikke længere tid til My, og Mys bedste veninde er flyttet. Magien ved julen er forsvundet, men da My får et brev fra sin gudfar, der bor på Grønland, sendes hun ud på en mission for at redde julen. Kragekongen og hans slæng vil ødelægge julen, og My må arbejde hårdt for at genoprette juleglæden. Heldigvis forærer Mys gudfar hende et sæt magiske vinger og en levende isbjørnebamse, som kan hjælpe hende med missionen. Bogen er illustreret af forfatteren og har efter hvert kapitel et humørbarometer, der kan farvelægges, og en kreativ mission med opfordring til deling på instagram under #julemissionen. Det er Rikke Reimanns første bog.

Interaktiv julebog, der opfordrer læseren til at lave alt fra julepynt til luciaboller. Bogen lægger samtidig op til en snak om de svære følelser, der også kan dukke op i julen som fx at savne andre og at føle sig alene. Forfatteren vil rigtig meget i denne bog, men desværre fremstår den som helhed lidt rodet og uskarp i sit plot.

Af andre julekalenderbøger, der også indeholder opskrifter på fx julepynt, er Miras julDagmars decembermission, ligesom Dagmar også er på en mission i Dagmars decembermission, der har nogle af de samme tematikkerAf andre julekalenderbøger, der også indeholder opskrifter på fx julepynt, er Miras jul, ligesom Dagmar også er på en mission i , der har nogle af de samme tematikker.