Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jules Vernes En verdensomsejling under havet


Beskrivelse


Om kaptajn Nemo og hans utrolige ubåd, hvor professor Arronax og hans tjener Conseil oplever de mest utrolige ting under havets overflade.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2014

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 23. okt. 2014

Da professor Arronax bliver taget til fange af den mystiske kaptajn Nemo, har han ingen ide om, hvad der venter ham ombord på den fantastiske ubåd "Nautilus". Spænding under havoverfladen for børn fra 12 år.

Under jagten på et underligt havuhyre ender den distræte professor og naturforsker Arronax, hans tro tjener og en hidsig hvalfanger som fanger hos Kaptajn Nemo på hans store ubåd, som er et teknisk vidunder. I 10 måneder sejler de rundt i verdenshavene og oplever det ene eventyr efter det andet: kæmpeblæksputter, indespærring under Antarktis og vulkanudbrud, mens de hele tiden spekulerer på, hvordan de kan slippe væk. Men kaptajn Nemo har sine hemmeligheder og bestemt ingen planer om at slippe sine fanger. Bogen er omskrevet af forfatteren Astrid Heise-Fjeldgren, som bl.a. har skrevet serien Emilie og Esteban.

Den over 100 år gamle bog, som nærmest har kultstatus, er her skrevet om og forkortet, så den er nemmere at læse, men det er stadig en spændende historie, som fanger med sin blanding af eventyr, naturvidenskab og specielle stemning, og så er forsiden af Lars Gabel rigtig flot.

Bogen er udkommet i mange forskellige udgaver, men denne er nok tænkt til at erstatte de gamle udgaver i forlagsserien som En verdensomsejling under havet (Ved Torben Palsbo), som er både længere, sværere og meget mere voksent skrevet.