Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julestjerner : en julekalender


Beskrivelse


Julekalenderbog i 24 kapitler om Sus, der flytter med sin familie til flækken Brorfelde, hvor forældrene har arvet et gammelt julestjerne-gartneri. Her opdager hun sammen med sin nye ven Bob en helt ny stjerne - der tilsyneladende vokser dag for dag!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 30. okt. 2019

Efter opdagelsen af en ny stjerne begynder de underligste ting at ske rundt om i den lille by Brorfelde. Spændende og morsom kalenderbog til hyggelig oplæsning for de lidt større børn, fra omkring 7-12 år.

Kalenderhistorien i 24 kapitler bygger på DR's julekalender "Julestjerner" fra 2012. Her møder vi 13-årige Sus, der modvilligt må flytte til Brorfelde, hvor forældrene har arvet et gammelt julestjerne-gartneri. I den lille by, hvor alle kender alle, bliver Sus venner med den astronomi-interesserede dreng Bob. I byens observatorium opdager Sus og Bob en helt ny stjerne, og det viser sig snart, at stjernen vokser - alt imens der begynder at ske sære ting rundt omkring i byen. Til hvert kapitel hører en lille illustration og undervejs finder man "stjernebokse", hvor astronomiske begreber forklares. Bagerst i bogen findes to aktiviteter og sangene fra serien.

Spændende, velskrevet og hyggelig kalenderfortælling. Kapitlernes længde på omtrent fem sider passer godt til kalenderoplæsning og handlingen understøttes fint af illustrationerne.

Det videnskabelige er også et omdrejningspunkt i kalenderbogen TidsrejsenRejsen til Julemandens værksted, der ligeledes er baseret på en DR-julekalender. Hvis man hungrer efter nisser og eventyr, kan Rejsen til Julemandens værksted anbefalesDet videnskabelige er også et omdrejningspunkt i kalenderbogen Tidsrejsen, der ligeledes er baseret på en DR-julekalender. Hvis man hungrer efter nisser og eventyr, kan anbefales.