Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julie og Snehvide : det kan kun blive værre


Beskrivelse


Julie drømmer om at blive forfatter. Derfor begynder hun at skrive dagbog om alle de ting, der sker i hendes teenage-liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 20. okt. 2014

Julie drømmer om at blive forfatter. Da hendes mormor forærer hende en dagbog, begynder hun at skrive om sit teenage-liv med venner, drenge, intriger, mobning og en efternøler i familien. For tweens, primært piger, fra 12-14 år.

Julie beretter i dagbogsform om et teenage-liv, hvor hormonerne pumper rundt i kroppen. Der er mange ting, hun synes er forvirrende - fx at forældrene vælger at få en efternøler, hvilket ikke bliver bedre af, at moderen får en fødselsdepression. I skolen bliver hun veninde med Snehvide, som er et rigtigt mobbeoffer. Snehvide bærer på en tung hemmelighed, som Julie også må rumme. Første del af en planlagt serie.

Romanen kommer godt omkring et teenage-liv, som skildres ud fra mange perspektiver på godt og ondt. Man kan nemt identificere sig med elementer fra historien. Teksten, som er nem at gå til, er trykt med klare typer, som fylder godt på siderne.

Romaner i dagbogsform er populære, og der findes en del, fx serien "Kære dumme dagbog" af Jim Benton.