Bøger / skønlitteratur / roman

Juliette-selskabet


Beskrivelse


Via en mystisk ny veninde indlemmes Catherine i et hemmeligt sexselskab. Da veninden forsvinder forsøger hun at finde frem til hvem disse folk egentlig er.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2013

af

af

Tina Schmidt

d. 5. sep. 2013

Både forsidecoveret og en del af bogens indhold vil formidle denne bog som endnu en i rækken af erotisk litteratur for kvinder. Målgruppen er derfor i og for sig de sædvanlige husarer. Romanen har dog også noget andet at byde på, en refleksion og diskussion af den vestlige verdens seksualisering. Kan formidles som læsning for dem, der har læst alt det andet.

Catherine læser filmvidenskab og bruger meget af sin tid på at fantasere om sin forelæser. Sexfantasier og virkelighedsflugt sammenstilles konstant med filmhistorien i hendes hoved. Til forelæsningerne møder hun Anna og deres venskab udvikler sig hurtigt. Catherine bliver via venskabet viklet ind i Juliette-selskabet, der er en hemmelig sexklub for det rige og seksuelt afsporede jetset. Efter Annas forsvinden prøver Catherine at finde frem til, hvem disse mennesker er.

Trods det højere refleksionsniveau lægger romanen sig opad Fifty shades, Maya Banks' Gnist, Sylvia Day Bundet til dig osv. Der er dog en voldsom optagethed af filmhistorie, hvorfor Pasolinis Salò eller især Kubricks Eyes wide shut er virkelig nærliggende. Mod slutningen tager plottet en drejning hen imod paranoid jagt på et hemmeligt selskab, der leder tankerne over på Thomas Pynchons Katalognummer 49 udbydes.

Erotisk roman med et intellektuelt, filmhistorisk twist. For dem, der i forvejen er hoppet på den erotiske bølge, men samtidig en roman, der problematiserer samtidens seksualitet. Velskrevet.