Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Julius Cæsar : kendt i hele verden


Beskrivelse


Julius Cæsar var en meget dygtig kriger i Rom for mere end 2000 år siden. Man troede ikke, at nogen kunne vinde over ham. En dag gik det galt. Cæsar blev lokket i en fælde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Karsten Boll

d. 11. sep. 2008

Bøgernes målgruppe er begynderlæsere, som har brug for at træne sine læsefærdigheder, og derfor vil begge bøger via deres gode historier være oplagte til den første selvstændige læsetræning.

I Otto til fodbold afhjælper Otto problemet med, at de altid rammer overliggeren i målet ved at forøge målets højde midt på overliggeren. I Julius Cæsar beskrives historien om Cæsar fra hans storhedstid frem til forræderiet i en meget forkortet udgave. I bogen om Otto er den velkendte hovedfigur og et dialogrigt sprog holdt nede på lix 4,4, mens bogen om Cæsar er mere fortællende og desværre med punktum foran "Og" i helsætninger for at bringe lix ned på 6,9. Begge bøger er forsynet med forfatterens egne fine og medfortællende tegninger, som virker tillokkende på målgruppen. Begge bøger har iøjnefaldende forsider.

Bøgerne om Otto passer i sværhedsgrad med forfattens egen serier om Tom Tex og Mikro Max, mens Julius Cæsar nærmere ligger på niveau med forfatterens serie Lette legender. Begge bøger tilhører dog den bedre halvdel af de mange begynderlæsningsbøger, som udgives.

To fine bøger til den første begynderlæsning fra 6-7 år.