Bøger / faglitteratur

Juraens 100 bedste historier : rettens kulturhistorie fra middelalderen til i dag


Beskrivelse


Indføring i dansk retshistorie fra den tidligste middelalder til nutidens EU-juridiske institutioner.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2016

af

af

Kent Skov

d. 16. nov. 2016

Omfattende og velfortalt bog om dansk retshistorie fra den tidligste middelalder til nutidens EU-juridiske institutioner. For samfundshistorisk interesserede og jura- og historiestuderende.

Professor Ditlev Tamm er dansk retshistories nestor. I sin nye bog beretter han om dansk og i mindre omfang international juridisk retshistorie fra de tidligste forhold omkring 1200-tallet, der repræsenterer juraens opblomstring i samfundet. DT beretter frem til nutidens juridiske kompleks af national lov, EU-ret og international jura. Bogen er kronologisk opbygget. Det første hovedafsnits kapitler omfatter bla. Landskabslovene og Jyske Lov. Og der er naturligvis et fyldigt afsnit om Romerretten, der har været definerende for eftertidens jura. Bogens omfang giver DT mulighed for at lave mange afstikkere til historiske personer og markante begivenheder i dansk historie. Registre og litteraturoversigt sidst i bogen.

Bogen er flydende og velfortalt og udgør i lige så høj grad et stykke fortrinlig kulturhistorie som ren retshistorie. Bogen er forsynet med faktabokse og et relevant billedudvalg.

DT har tidligere udgivet den mere lærebogsorienterede RetshistorieHøjesteret, der også medtager stof om Romerretten, europæisk, islamisk og asiatisk ret. Desuden foreligger Højesteret, som DT også har bidraget til med et afsnit om Højesterets retshistoriske betydningDT har tidligere udgivet den mere lærebogsorienterede Retshistorie, der også medtager stof om Romerretten, europæisk, islamisk og asiatisk ret. Desuden foreligger , som DT også har bidraget til med et afsnit om s retshistoriske betydning.


Politiken

d. 12. dec. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. dec. 2016


Weekendavisen

d. 9. dec. 2016

af

af

Rasmus Glenthøj

d. 9. dec. 2016