Bøger / faglitteratur / erindringer

Just f*ing do it! : fra 300 kr. til millionomsætning


Beskrivelse


Forretningmand og iværksætter Casper Blom (f. 1992) fortæller om sig selv og om sine mange - især netbaserede - forretninger fra han som 12-årig begyndte at sælge brugte golfbolde. Beretningen er krydret med gode råd til andre unge om hvordan man får succes som iværksætter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 26. juni 2014

Casper Blom kalder selv sin bog for en selvbiografi, men det er nærmere en personlig lærebog i iværksætteri henvendt til helt unge med drømme om at skabe noget selv, han har skrevet.

Casper Blom er mest kendt som den purunge stifter af firmaet billigegolfbolde.dk, men han har allerede inden han er nået de 25 en hel håndfuld firmaer bag sig og endnu flere foran sig. Han startede allerede som dreng, og fik sit første firma inden han blev myndig. Han skriver og lever i et højt tempo, udvikler, skaber alliancer og udnytter alle nettets muligheder, men hans hjerte er forretningsmandens. Det er kræmmermarkeder der fylder i hans barndomsminder, ikke drømme om jetsettet. Bogen er skrevet og redigeret i en bevidst springende stil med indskud og bidrag fra mange af personerne omkring ham. Flyvsk kan det virke, men Bloms konkrete råd er jordnære, nogle gange næsten puritanske, og kommentarerne har kant. Bogen vil i form og sprog appellere til målgruppen: unge iværksættere som ikke finder skolestuen attraktiv og hellere vil gå direkte på med det samme.

Der er andre unge iværksættere, der giver råd til ligestillede. Bøtters Udefra, der kom tidligere i år, fokuserer mere på de nye muligheder, nettet giver. Blom er den klassiske forretningsmand, der lever af at købe og sælge mere end af at få revolutionerende nye ideer.

Engageret fortæller Casper Blom om sin karriere som iværksætter i en form og et omfang, der vil gribe ligesindede i begyndelsen af tyverne.