Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kål : de bedste opskrifter med nordens powergrøntsag


Beskrivelse


Kogebog med fokus på kål til både hovedret og som salat. Bogen er opdelt i opskrifter med hhv. hvidkål, blomkål, savojkål, spidskål, grønkål, rødkål, broccoli og rosenkål. Afslutningsvis præsenteres 10 vegetariske kålretter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 8. sep. 2015

Kål er sundt, billigt og dyrkes i Danmark, så der er ingen undskyldning for ikke at spise det. For sundheds-og madentusiaster.

Kogebog med fokus på kål til både hovedret og som salat. Bogen beskæftiger sig med hvidkål, blomkål, savojkål, spidskål, grønkål, rødkål, broccoli og rosenkål og alle otte kålsorter indgår hver i syv opskrifter. Der er helsides billeder af hver ret, indholdsfortegnelse og opslagsregister sidst i bogen. Mellem hvert afsnit er der et kort interview med en kendt kok eller madskribent om deres forhold til kål og yndlingsanvendelse. Indeholder også korte oprids af fordelen ved at spise kål, kål igennem tiden og tips og tricks. Bogen er i A4 størrelse. Mette Mølbak har tidligere skrevet kogebogen Mad til 2 dage, 2013.

En appetitlig kogebog som får sit budskab igennem. Smukke billeder og overskueligt layout. Opskrifterne er en blanding af traditionelle retter så som klassisk rødkål og coleslaw og mere eksperimenterende retter som pizza med bund af blomkål og grønkålschips.

Bogen kan bedste sammenlignes med Kål fra SamvirkeKålkællingernes kogebog som udkom i 2013. Samtidig udgives Kålkællingernes kogebog af Emilia Fiona Weir og Camilla van Norde og der er en bog mere på vej om kål, nemlig KÅL af Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup Petersen JensenBogen kan bedste sammenlignes med Kål fra Samvirke som udkom i 2013. Samtidig udgives af Emilia Fiona Weir og Camilla van Norde og der er en bog mere på vej om kål, nemlig KÅL af Peter Nøhr Christensen og Asmus Gamdrup Petersen Jensen.


Berlingske tidende

d. 13. dec. 2015

af

af

Søren Frank

d. 13. dec. 2015