Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kælderen


Beskrivelse


Ask og Rune har set en gyserfilm i biografen. Cykelkælderen er mørk. Hvem ved, hvad der lurer dernede?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 15. apr. 2011

To små gyserbøger i den nye serie Mini gys. Målgruppen er børn fra slutningen af 1. klasse (6 år). Bøgerne egner sig til læsetræning og fritidslæsning.

De to letlæste historier (lix 8) om Ask og Rune er små genkendelige gys for målgruppen. I Heksen skal drengene sammen med deres mor og far overnatte hos et gammelt ægtepar. Drengene synes, den gamle kone ligner en heks, så de er bange for at lægge sig til at sove. I Kælderen har Ask og Rune været i biografen og set en gyser. Da de skal sætte cyklerne på plads i kælderen, er de bange for, at der kan være en vampyr dernede. Bøgerne slutter uden de store overraskelser. Bøgerne er gennemillustreret med store effektfulde og dramatiske stregtegninger, der støtter læsningen. Teksten er sat med store typer, der visse steder går ind over illustrationerne. Forsiderne virker appellerende på målgruppen og giver en god forforståelse til historierne.

Der er ikke så mange gyserbøger i denne sværhedsgrad. Handlingen minder om serien Dingo : Faster Heks, som layoutmæssigt dog er mere sublim.

Gyserbøger er populære - også blandt de yngste læsere. Her er to gode og spændende små hverdagshistorier med indlagt gys til den første læsning.