Bøger / faglitteratur til børn

Kæmpestore kraner


Beskrivelse


Billedbog. Kraner er overalt. Læs om mobilkraner, traverskraner, tårnkraner og meget mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 6. aug. 2019

Fag-billedbog om kraner med fakta og flotte fotos. Læs fx om bæltekraner og hydrauliske kraner. Til oplæsning for især drengene fra 4 år, som også elsker lastbiler og traktorer.

Bogen har 13 afsnit, hvor forskellige kraner præsenteres i kort tekst med fakta og suppleres af fotos. Først "lidt om kraner" som fortæller om de to hovedtyper af kraner: en wirekran og en hydraulisk kran. I "kraner er overalt" vises små kraner. Derefter vises mobilkraner med teleskopisk bom, bæltekraner på larvefødder og med gitterbom. Der er traverskraner, som er en del af en bygning og kører på skinner i loftet, portalkraner på skinner og selvkørende portalkran på hjul. Tårnkran, som også kaldes byggekran, havnekran, som også kaldes vippekran, containerkran, som læsser på skibe. Til sidst flydekran, som er et slags skib fx Svanen der blev brugt til Storebæltsbroen, hydraulisk kran på lastbiler samt søjlesvingkran med drejelig bom. Der er fotografier på alle sider samt forside, bagside og bogens indre omslag. En tegnet lille arbejdsmand i vest og hjelm står mellem kranerne.

Bogen har informativ tekst med fagord og gode forklaringer, som vil interessere de lidt større børn. Flotte fotos i god kvalitet gør bogen god til de små fra 4 år.

Bogen ligner de øvrige fra forfatteren fx Den rigtige bog om store maskinerGravkoen og andre maskiner på byggepladsen. Mere om kraner i Gravkoen og andre maskiner på byggepladsenBogen ligner de øvrige fra forfatteren fx Den rigtige bog om store maskiner. Mere om kraner i .