Bøger / faglitteratur til børn

Kænguruer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2016

af

af

Stine Bille

d. 18. juli 2016

Der findes kun kænguruer i Australien og Ny Guinea. Du kan lærer hvad et pungdyr er, og hvor mange forskellige kænguru-arter der findes, og hvordan de ser ud. En let fagbog i serien "Læs med lyd og film. Fakta B" til børn på 8-9 år.

Faktahæfte om kænguruer. Der findes cirka tres forskellige kænguru-arter, og tre forskellige størrelser på kænguruer. Kænguruen er et pungdyr, og du kan læse om hvordan den får sine unger. Den er også et flokdyr, og kan udholde både tørke og varme, derfor trives kænguruen så godt i Australien. Fagudtryk er fremhævet med fed skrift, og forklares nederst på siderne. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister. Teksten kan læses op ved hjælp af QR-kode.

Det er en fin lille fagbog, som introducerer mange naturfaglige begreber. Fotos, de små QR-filmklip samt muligheden for oplæsning er et plus for bogen. Bogen har lix 15, og kan fx anvendes til faglig læsning i indskolingen.

Der findes flere bøger om kænguruer til samme aldersgrupper fx KænguruKænguru fra serien "Fagfilur" eller til de lidt ældre børn fra serien "Naturens verden"Der findes flere bøger om kænguruer til samme aldersgrupper fx fra serien "Fagfilur" eller til de lidt ældre børn fra serien "Naturens verden".