Bøger / faglitteratur til børn

Kæphest


Beskrivelse


En kæphest smider dig ikke af, og den er billig at holde. Fagbog om at lege og ride på kæpheste. Fra 8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2022

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. dec. 2022

En kæphest smider dig ikke af, og den er billig at holde. Fagbog om at lege og ride på kæpheste. Fra 8 år.

Bogen beskriver, hvordan børn altid har leget med kæpheste, men at der nu er kommet en ny dimension, fordi det er blevet til en sportsgren, man i nogle rideklubber kan gå til. Bogen beskriver i tekst og med fotos fra en kæpheste-rideklub forskelle på dressur og spring. Man kan selv lave konkurrencer, og man kan gå til stævner og "Kæpheste Cup". Bogen har links til mere om kæpheste. Omslaget viser en kæphest med rytter i spring over en forhindring. Bogen er i serien "Fakta 2", og har lix 19/ let-tal 13.

På få farverige opslag kan du læse om at eje din egen kæphest, lave stævner og måske endda gå til kæphestekonkurrencer. Bogens tekst giver ideer til, hvordan man skal bevæge ben og fødder, når man rider på kæphest, ligesom der er tegninger af ridebane med volter og forskellige bevægelsesmønstre. De mange farvefotos af hesteglade piger kan give inspiration og lyst til at stå på vinderskamlen med sin kæphest. Bogen har et link til "Hobby horse", der giver ideer til selv at lave en kæphest - eller købe udstyr dertil!.

Der udkommer næsten samtidigt to letlæste fagbøger om at ride på kæphest, den anden er Kæphest, som lægger mere vægt på hjemmelavede kæpheste. De to bøger supplerer hinanden.