Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kære Evan Hansen


Beskrivelse


Evan Hansen er en ensom fyr med psykiske problemer, der har brug for nogle at spejle sig i. Det får han, da et selvmordsbrev han har skrevet havner i de forkerte hænder og sætter en lavine af begivenheder i gang.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 10. jan. 2019

Fængslende roman for unge fra 15 år om ensomhed, sorg og spinkle venskaber, og om at finde balancen i det besværlige liv.

Evan Hansen er en ensom fyr med psykiske problemer, der har brug for nogle at spejle sig i. Det får han, da et selvmordsbrev han har skrevet havner i de forkerte hænder og sætter en lavine af begivenheder i gang. Evan Hansen faker et venskab med afdøde Connor Murphy og går viralt med en kampagne til Murphys minde. Han får kultstatus, bliver kæreste med Connors søster Zoe og kommer meget tæt på familien Murphy. Evan lader tingene ske, indtil det hele er ved at falde sammen omkring ham og han begynder at overveje, hvad det er han har sat i gang.

Bogen giver et fint billede af unge, der hver især tumler med personlige problemer og af livet som ung i en verden fuld af svære valg og muligheder. Der er gode personskildringer og fine beskrivelser af venskab, kærlighed og usikkerhed, og af handlinger med uoverskuelige konsekvenser. Den rummer stof til samtaler om angst, ensomhed og venskaber, og om virale kampagner. Romanen er udgivet i forbindelse med Broadway-musicalen "Dear Evan Hansen".

God at læse, hvis du kender eller har læst Fans af det umulige livMissFuck verden, Miss eller Fuck verdenGod at læse, hvis du kender eller har læst Fans af det umulige liv, eller Fuck verdenGod at læse, hvis du kender eller har læst Fans af det umulige liv, Miss eller .


litteratursiden.dk

d. 21. maj 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 21. maj 2019

Ungdomsroman om Evan, der er ramt af lavt selvværd og usikkerhed. Da et brev havner i de forkerte hænder, vokser en uskyldig hvid løgn sig pludselig stor og dramatisk. Broadway-musicalen ’Dear Evan H...