Bøger / faglitteratur

Kære pårørende : kom vel igennem en svær tid


Beskrivelse


Om hvordan man som pårørende til en alvorligt syg kan finde styrke og holde fast i sin egen livskvalitet, baseret på Eva Jørgensens egne erfaringer og på interviews med pårørende og eksperter.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. sep. 2013

Bogen er skrevet til pårørende til alvorligt syge. Det vil sige mennesker med en uhelbredelig sygdom, som uvægerligt vil ende i dødsfald. Bogen vil ikke kun sige de nære pårørende noget, men også netværk og kolleger til pårørende kan få udbytte og forståelse.

Eva Jørgensen kender vi som nyhedsformidler på DR1 og fra hendes 2 bøger Vi ses i morgen og Sorrig og glæde. Hun har desuden rejst land og rige rundt med foredrag om at opleve sygdom og død hos ens nærmeste. Hvor hun i sin sidste bog talte om sorgbearbejdning, handler denne om situationen som pårørende til en alvorligt syg i tiden frem mod dødsfaldet. Hun henviser til sin egen historie, men henter også andre eksempler ind, så bogen er ikke en gentagelse af hendes første bog. Desuden trækker hun på de mange historier og situationer, hun har oplevet som foredragsholder. Hun fortæller om chokket ved at få en diagnose, hverdagen, mødet med systemet, hverdag og fest, identitet, børnene og den sidste tid. Tonene er som i de forrige bøger nuanceret og indsigtsfuld. Mange pårørende vil kunne have glæde af at spejle sig i denne bog.

Mange bøger om sygdom er også henvendt til de pårørende, men der er langt mellem bøger, der alene fokuserer på den pårørendes situation. Bogen adskiller sig fra fx Glemsom : Alzheimers, de pårørendes sygdom ved at tale til pårørende til sygdomsramte i bred forstand - ikke en enkelt diagnose.

Eva Jørgensens bøger er efterspurgte i bibliotekerne. Denne vil også blive det.


Ugeskrift for læger

Årg. 175, nr. 43 (2013)

af

af

Nadia Lander Landex

Årg. 175, nr. 43 (2013)


Sygeplejersken

Årg. 114, nr. 2 (2014)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 114, nr. 2 (2014)