Bøger / skønlitteratur / digte

Kære søster


Beskrivelse


Digte med beskrivelser af et kvindeliv, der emmer af glæde, overskud, vrede og masser af modstand.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Camilla Sejerøe

d. 9. mar. 2020

Digte om at være en pæn pige, eller ikke at være en pæn pige, med eller uden tørklæde. Humoristiske og intense. Digte, der kan læses af alle, men især vil have appel til kvinder.De vil være særdeles brugbare til højtlæsning.

Emnet for disse digte er det levede kvindeliv som det opleves og italesættes af en ung kvinde i dagens Danmark. Der er glæder, sorger og diverse udfordringer. Naiha Khiljee er udover at være psykolog, forfatter, aktivist og spokenword-kunstner. Der er digte, der handler om at føle sig diskrimineret i det danske samfund. Digte, der handler om politivold og chikane i tolden. Der er også digte om at være en 12-tals pige, om at være en del af en flok, at være i verden, simpelthen.

Det er en god, ung digtsamling. Der er fokus på at være anderledes, og der er også klare litterære kvaliteter. Samlingen er oplagt til højtlæsning, og det er tydeligt at en del af materialet er skabt til spoken-word. Det rimer, det rytmer, det er dejligt.

Det er oplagt at sammenligne med Yahya Hassan 2, men mindst lige så oplagt at sammenligne med tekster af Natajsa Saad, eller den del af #metoo bevægelsen, der tog spokenword og poetry slam til sig.


litteratursiden.dk

d. 19. maj 2020

af

af

Karina Høyer

d. 19. maj 2020

En moderne, ungdommelig og usædvanlig musikalsk digtsamling om at være født lidt udenfor stregerne. Med et enkelt sprogbrug, slagkraftige eksempler og en moderne tone fortælle 'Kære søster' en kvinde...


Kristeligt dagblad

d. 1. apr. 2020

af

af

Peter Stein Larsen

d. 1. apr. 2020


Politiken

d. 2. juni 2020

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 2. juni 2020


Weekendavisen

d. 20. mar. 2020

af

af

Lars Bukdahl

d. 20. mar. 2020


Information

d. 27. mar. 2020

af

af

Kamilla Löfström

d. 27. mar. 2020