Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kæreste-krise!


Beskrivelse


Michelle på 13 år burde være lykkelig. Hun er både blevet faster og kæreste med den lækre Oliver. Men hvorfor vil han kun se hende, når de er alene og hvorfor vender hendes bedste veninde hende ryggen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2012

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. dec. 2012

Endnu en hurtigt læst pigebog i den populære forlagsserie, og denne med to sommerfugle er for målgruppen mellem 12 og 14 år. Forsiden minder om serien i øvrigt og skal nok virke tiltrækkende.

Forfatteren har bl.a. udgivet Farlige fotos (12/15), som er en bog i samme genre: nutids pigeliv med veninder, skole og kæresteri og en lille morale at tænke over. I denne bog er hovedpersonen den 13-årige Michelle, som bor alene med sin noget forhutlede mor, som ikke sørger for sit barn. Heldigvis har hun støtte i sine brødre og veninden Signe. Men hvorfor vil kæresten kun være sammen med hende, når de er alene, og hvorfor vender Signe hende pludselig ryggen? Forklaringen får vi i slutningen, hvor det går op for Michelle, at hun har opført sig lige så dumt overfor den yngre og hesteglade Liva, selvom hun godt kan lide hende. Det er en letlæst og mundret bog, som læseren let kan identificere sig med, mens jeg blev lidt rørt over den lille seje unge, der må leve af "alt godt fra fryseren", eftersom de mest bruger komfuret som et ekstra bord og er barnligt lykkelig for at kunne låne pænt tøj af svigerinden, da hun skal være gudmor.

Bogen passer fint ind i resten af forlagsserien, og det ligger lige for at sammenligne med mange af Dorte Roholtes bøger.

En bog, man roligt kan stikke den næste pige, der kommer ind og spørger efter noget hurtigt og realistisk.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 3 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 3 (2013)