Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Kæresten


Beskrivelse


Stella spørger Nicolai, om han vil være kærester, men det gør ærkefjenden Nadia også. Samtidig blusser gamle følelser op for en dreng, som Stella umuligt kan blive kærester med.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 14. mar. 2011

Fjerde del af serien om 14-årige Stella for piger fra 12 år.

Alle har kærester undtagen Stella, som også stadig er jomfru. Så da den populære fodboldfyr Nicolai pludselig viser interesse, tager Stella mod til sig, og spørger om han vil være kærester. Nicolai vakler lidt mellem Stella og ærkefjenden Nadia. Han vil til gengæld rigtig gerne have en praktikplads i Stellas fars reklamebureau. I mellemtiden beslutter Stella sig for at hjælpe sin nye papbror, Magnus, med hans rollespil. Men gamle følelser for Magnus trænger sig på, og snart går kæresteforviklingerne i gang. Serien henvender sig til fans af humoristiske historier om at være teenagepige i en moderne dansk familie med diverse papmødre, -fædre og -brødre. En slags Nynnes dagbog, 2002, for teenagepiger, hvor der ikke er sparet på hverken humor, pinlige situationer, "fuldekys" eller teenagedramaer. Stella er i øvrigt stadig på "kyssestadiet", men tanker om sex begynder så småt at dukke op. Sproget er helt i top til målgruppen, og hovedpersonerne på forsiden udgør et godt blikfang.

Serien vil nok især glæde læsere af fx Henrik Nilaus' Pinligt! - Dittes familie, 2009, og de ældre fans af Emmy serien - selvom Stella indtil videre under ingen omstændigheder vil på efterskole.

Velskrevet humoristisk fjerde del af serien om 14-årige Stella. En lettilgængelig pageturner om en helt(u)almindelig teenagepige.


Politiken

d. 2. apr. 2011

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 2. apr. 2011


Weekendavisen

d. 8. feb. 2013

af

af

Frederikke Winther

d. 8. feb. 2013