Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærester og kriser


Beskrivelse


Magnus er ny i byen. Han går i 8. og er Annas nabo. At han både virker sød og ser godt ud giver flere komplikationer og forvirring blandt eleverne i 7. Sebastian bliver jaloux og Anna og hendes veninde Rikke vildt forelskede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 22. nov. 2011

Serien er en meget populær frilæsningsserie, fra 5. klasse, 11 år.

Trine Juul Hansen har endnu en gang ramt plet. Bogen drejer sig om forholdet mellem eleverne i 7. b. Omslaget virker indbydende med fotografier af unge tweens, der kysser, kaster med sne, spiser popkorn og hvad der hører til alderen af sjov og ballade. Læsere kan sagtens springe på her, men mange vil kende persongalleriet fra Dem fra sjette og de øvrige titler i Dem fra syvende. Kærester og kriser er 4. bog i serien. Magnus er ny i byen. Han går i 8. og er Annas nabo. At han både virker sød og ser godt ud skaber komplikationer og forvirring blandt eleverne i 7. Sebastian bliver jaloux. Kæresten Anna er måske interesseret i Magnus, og hendes veninde Rikke er vildt forelsket. Bogen handler om veninder, kærester, jalousi, det første kys og de mange humørsvingninger, der følger med. Det gør det ikke bedre, at Gunses mor dater en mand på nettet, og de skal i samme biograf som Gunse og hendes venner. Indholdet er nemt for læseren at identificere sig med. Det gør bøgerne interessante for målgruppen, der kan spejle sig i bogens personer. Fortællesynsvinklen skifter ved nyt kapitel, så læseren får indsigt i personernes inderste tanker og følelser.

Bogen minder i layout, fortællestil og sprogtone om de øvrige i serien Dem fra sjette og Dem fra syvende.

Bogen er velskrevet og vil helt sikkert få mange læsere. At der både er drenge og piger i persongalleriet betyder, at begge køn vil låne serien.