Bøger / faglitteratur / erindringer

Kærlighed er : fortællinger fra mit liv


Beskrivelse


Præsten Kathrine Lilleør (f. 1964) fortæller om sine egne oplevelser med kærligheden og om de modsatrettede følelser som vrede, mistillid og svigt, og bruger dem som en slags illustration til fortolkning af evangelierne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. okt. 2013

Til de læsere som er interesserede i Kathrine Lilleørs tanker om kærlighed i videste forstand kombineret med evangeliernes kristne budskab og til de mange, som har læst forgængeren Kvinde, hvorfor græder du fra 2009.

Kathrine Lilleør er sognepræst, forfatter og debattør. Denne bog er en opfølger på succesen fra 2009, og det overordnede tema er kærlighed. Ligesom i forgængeren kombinerer hun egne oplevelser med sine tanker. Fra sit eget liv kender hun til kærlighed og til de modsatrettede følelser som vrede, mistillid og svigt, og hun forsøger her at forstå, hvordan mørket hænger sammen med kærligheden. Sine egne oplevelser med kærligheden bruger hun som en slags illustrationer til fortolkningen af evangelierne. Bogens hovedkapitler er "Forladt", "Meningen med det hele", "Tro og tvivl" og "At kende sig selv", og inden for de enkelte afsnit er der små kapitler om forskellige temaer, som misundelse, tro og tvivl kombineret med en lang række afsnit med titlen himmelspejl. Sidstnævnte henviser til et firkantet bassin, hvis eneste formål var at reflektere himlen. Bogen er illustreret med stregtegninger lavet af Vibe Bredahl, og jeg synes de fanger bogens tone fint.

Bogen fungerer på samme måde som Kvinde hvorfor græder du.

Jeg synes, det fungerer godt med kombinationen af personlige beskrivelser fra Lilleørs liv og mennesker hun har mødt, blandt andet hendes mænd, og evangelierne og deres budskaber, og for tænksomme læsere med interesse i kristendom er her meget at hente.


Jyllands-posten

d. 27. nov. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 27. nov. 2013


Politiken

d. 16. nov. 2013

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 16. nov. 2013


Weekendavisen

d. 8. nov. 2013

af

af

Jens Bærentzen

d. 8. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 19. nov. 2013

af

af

Liselotte Wiemer

d. 19. nov. 2013