Bøger / faglitteratur

Kærlighed og parforhold under forskernes lup


Beskrivelse


Præsenterer den omfattende forskning i kærlighedslivets og parforholdets psykologi der har fundet sted de seneste 20 år på universiteter verden over.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 17. nov. 2011

De, der seriøst ønsker at studere kærlighedens væsen, får et indtryk af de sidste 20 års psykologiske forskningsresultater i kærlighed og parforhold formidlet på en forståelig måde. Her er ikke tale om en terapeutisk vejledning, men en bog der giver en overordnet indsigt i emnet, som man kan bruge i egne overvejelser.

I 10 kapitler beskriver forfatteren forskellige aspekter af emnet kærlighed og parforhold: Forelskelse, tiltrækning, kommunikation, et forholds forlis, skilsmisse osv. Bogen kan læses i sammenhæng eller bruges som opslagsbog under de enkelte delemner. Hundredetusindvis af mennesker verden over har deltaget i en række undersøgelser lavet af psykologiske forskere, alt dette har forfatteren samlet og bearbejdet til denne læseværdige bog, der veksler mellem at vise oplagte og overraskende resultater. Thomas Nielsen er lektor i psykologi ved Aarhus Universitet, han har arbejdet på bogen i en årrække, og den sluttes af med næsten 10 siders litteraturhenvisninger.

I 2004 udkom Kærlighedens kemi af Glenn Wilson. Den bygger også på omfattende forskning og minder om Thomas Nielsens, den har dog nogle år på bagen og er ikke så klart sat op som denne. Af andre bøger om emnet findes fx Sissel-Jo Gazans interviews med 10 præster om kærlighed, Sig Ja!, 2005 og i den historiske genre Aalbæk-Nielsens Kærlighed i det 19.-20. århundrede, 2003.

En vigtig udgivelse der vil få mange interesserede læsere, både i fagligt øjemed og personlig interesse.


Kristeligt dagblad

d. 28. feb. 2012

af

af

Asger Brandt

d. 28. feb. 2012