Bøger / skønlitteratur til børn / krimi

Kærlighed på nettet


Beskrivelse


Krimi. Lene har fundet en kæreste på nettet. Han er en flink fyr. Hun har prøvet det før. Det gik ikke så godt. Den gamle kæreste kan ikke glemme Lene og han har et gevær.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans Radsted

2007

Endnu to bøger i kriminalserien med kommissær Hammer som omdrejningspunkt. Den henvender sig til unge og voksne med læsevanskeligheder og kan også bruges i indvandrerundervisning og i folkeskolens ældste specialklasser. Alle historier har dog et udpræget voksent tilsnit, hvad bøgerne også signalerer.

De to bøger har forsmået kærlighed som fællestema og kommissæren fylder ikke så meget i historierne, selv om han har en yderst vigtig rolle i Farlige følelser. Her er det Lotte, som har slået op med kæresten Mads, som ikke vil affinde sig med det skete. Han stjæler hendes bil, hvor hendes taske også befinder sig og bruger muligheden for at få tingene tilbage som lokkemad for Lone. Hun fortæller ikke politiet, at det er Mads, som er indblandet og det får fatale følger. I Kærlighed på nettet er det Lene, som efter en uheldig oplevelse med netdating i anden omgang får en god kontakt. Alt er godt, men den forsmåede date vil det anderledes. Begge bøger er skrevet i et overskueligt, men godt sprog passende til målgruppen og også plottet fungerer godt med en stigende spændingskurve. Bøgerne er læseteknisk godt bearbejdet med korte sætninger, delte sammensatte ord og en god indgang med persongalleri og kapiteloverskrifter. De sort/hvide illustrationer af Signe Rød er ikke særlig medrivende, men følger historien godt.

Historierne ligner de tre første i serien, men også fx Farlig fest af Jacob Scheur kan bruges på samme måde.

Alt i alt endnu to gode bøger til læsetræning for unge og voksne.


Dansk audiologopædi

Årg. 43, nr. 5 (2007)

af

af

Hanne Rasmussen

Årg. 43, nr. 5 (2007)