Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kærlighed ved første sting


Beskrivelse


Vejledning i hvordan man designer og syr tøj i 1950-1970'er retrostil, f.eks. tørklæder, kjoler, nederdele og pyjamasbukser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2015

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 2. feb. 2015

Lær at sy dit eget tøj i moderne retrostil. For unge og yngre kvinder, der er helt eller delvist uden syerfaring. Mønstre og vejledning til at sy tørklæder, hyggebukser, nederdele, kjoler og bluser.

Den britiske gør det selv-skrædder har kun 5 års erfaring, og hendes succesrige blog "Tilly and the buttons" har medført karrieskift til undervisning og design af symønstre. Hun gennemgår, baseret på egne erfaringer, alle trin fra beslutningen om at gå i gang, over valg af symaskine og håndtering af materialer, til syning af et stykke tøj. Illustreret med fotos og tegninger. Der medfølger mønstre til 3 grundmodeller i str. 32-46, en litteraturliste med engelsksprogede titler og en oversigt over udvalgte blogs. Stikordsregister.

Frisk, inspirerende bog med en smittende begejstring for emnet. Stilen er den trendy, farveglade 1950-70'er retro, som også ses hos danske designere. Bogen ligger i forlængelse af forfatterens blog, og fotos her tyder på, at hun selv er den kønne model på bogens illustrationer. Bogen beskriver særdeles grundigt de fleste processer og detaljer, enkelte steder kan man dog finde noget, der er lidt mere indforstået.

Glæden ved at sy retro-design ses også i Vild med nederdelePolitikens sybogDen store sybog. Blogs med DIY-inspiration, vejledning og mønstre kan ligeledes bruges. Andre gode håndbøger i syteknik for begyndere og viderekomne er Politikens sybog og Den store sybogGlæden ved at sy retro-design ses også i Vild med nederdele. Blogs med DIY-inspiration, vejledning og mønstre kan ligeledes bruges. Andre gode håndbøger i syteknik for begyndere og viderekomne er og Den store sybogGlæden ved at sy retro-design ses også i Vild med nederdele. Blogs med DIY-inspiration, vejledning og mønstre kan ligeledes bruges. Andre gode håndbøger i syteknik for begyndere og viderekomne er Politikens sybog og .