Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kærlighedens mysterier : navigation til den eneste ene - dig!


Beskrivelse


Om mange forskellige aspekter af kærligheden - både den lykkelige og den ulykkelige set ud fra forfatterens profession som parterapeut samt hans private erfaringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 30. juli 2020

Om mange forskellige aspekter af kærligheden - både den lykkelige og den ulykkelige set ud fra forfatteren Jakob Olriks profession som parterapeut samt hans private erfaringer. For voksne med interesse i selvhjælpsbøger om parforhold.

Forfatteren beskriver udfordringer i kærlighedslivet ud fra cases fra sin terapipraksis, sine egne erfaringer samt fra samfundstrends og forskning på området. Forfatteren anvender sin egen teoretiske ramme: "Kærlighedskompasset", hvor han gennemgår, hvad han ser som de fire verdenshjørner, når det kommer til kærlighed: Hengivenhed, ømhed, respekt og indsigt. Derudover indeholder bogen et væld af eksempler på, hvordan det kan gå galt og gå godt i parforholdet. Bogen kredser om bagagen fra barndommen, tilknytningsmønstre, utroskab, skilsmisser, manglende selvværd og meget mere. Indeholder citater og en temaopbygget litteraturliste.

Velskrevet og passioneret bog fra en forfatter, der virkelig brænder for emnet. Hver enkelt del er spændende og interessant, men bogens kronologi som helhed virker rodet. Bogen er associativt opbygget ud fra forfatterens store kærlighed til sit stof, men når man vender sig til det, er det en fin læseoplevelse del for del. Det er spændende at læse en af de første fagbøger efter coronaepidemien, hvor forfatteren analyserer, hvad coronaen har gjort ved os.

Bogen tager mange af de samme tematikker op, som denne bog, der er en perle inden for fagområdet: Pas på parforholdet.


Weekendavisen

d. 6. nov. 2019

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 6. nov. 2019