Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærlighedsbreve til de døde : en roman


Beskrivelse


Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 21. okt. 2015

Rørende og medrivende roman for unge om søskende, kærlighed og død.

Laurel er lige startet i High School og i starten af skoleåret beder engelsklæreren klassen skrive et brev til en afdød berømthed. Laurel vælger at skrive til Kurt Cobain, men hun afleverer ikke brevet. I stedet bliver hun ved med at skrive. Til Kurt Cobain, Janis Joplin, Amy Winehouse og mange andre afdøde berømtheder, kendt fra musik-, film- og litteraturbranchen. Hun skriver om sit liv, sin skole, venner, kærester og familien. Mest af alt skriver hun om sorgen over og historien bag sin søsters død. Brevene er af vekslende længde fra 2 til 10-12 sider og der er mange referencer til sange og filmscener. Bogen er skrevet i jegform, men der er også en del digte, replikker og direkte tale.

Historien fortæller om hverdagslivet for amerikanske highschool-piger: skolen, familien, venner, kærester og fester. Den giver et fint og følsomt portræt af Laurel og fortæller om en familie i opløsning, om sorg, skyld og smerte.

Vera i virkelighedenStille handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. Stille er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske BarometerVera i virkeligheden handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske Barometer.


litteratursiden.dk

d. 3. mar. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 3. mar. 2016

Ava Dellaira har noget på hjerte, og tusinde følelser er i spil i dette pragtværk. En fuldstændig fantastisk YA-roman. Medrivende, stærk og filosofisk på én og samme tid. ’Kærlighedsbreve til de døde...