Bøger / faglitteratur

Kærlighedskontrakten


Beskrivelse


En brugsbog om at skabe og leve i et bæredygtigt, åbent forhold, der også rummer vidnesbyrd fra mænd og kvinder om deres udfordringer med åbne forhold.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Lis Pedersen

d. 15. sep. 2011

Bogen kan gives til de mennesker, der gerne vil prøve nye veje i parforholdet, om de kommer som par eller enkeltvis.

Skaarup er cand.comm. og sexolog, hun har skrevet 3 gysere til unge før denne bog. Hun har personlig erfaring med et åbent parforhold, så hendes baggrund for bogen er bred. Det kan være en vanskelig proces at få et ligeværdigt åbent parforhold. Har de begge lige meget lyst til forholdet? Har de nedskrevne regler (fx at den 3. part ikke må være en del af den fælles omgangskreds, eller hvor man mødes, kan man tale åbent om det bagefter?) og mange andre emner kan komme til diskussion. 3. parten har det måske heller ikke altid lige let. og hvordan gør man i forhold til egne børn og omgangskreds. Der er hele tiden mulighed for at støde mod nye grænser hos sig selv og en partner, og det skal ske i en åben og ærlig ånd. Bogen er godt skrevet, og den kan forstås af alle. Der er indholdsfortegnelse og litteratur.

Der er ikke andre bøger om det åbne parfold beskrevet på denne måde. Der er nogle som behandler de store kriser, der kan medføre ulykkelige skilsmisser mellem mennesker, der elsker hinanden. Det kan være At vokse sammen, 2010 og Elsk det som er, 2002.

Det er en kærkommen bog i en tid, hvor mange par søger nye veje også for at bevare parforholdet.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2021

af

af

Merete Trap

d. 15. juni 2021

Guidebog om transformationsprocessen fra traditionelt til åbent parforhold. Bogen henvender sig til par, der som udgangspunkt er lykkelige, men som gerne vil opleve mere end det monogame forhold.

Bogen er i 10 kapitler, efterfulgt af bl.a. en kærlighedskontrakt og en seksuel rammeaftale. Sara Skaarup er sexolog og journalist og lever selv polyamourøst.

En velskrevet og brugbar guidebog udi det åbne parforhold. Bogen bygger på forfatterens egne erfaringer og refleksioner, samt tanker og oplevelser fra fem par og en kvinde. Bogens budskab, at der ikke findes en endegyldig model for parholdet, men at der derimod findes andre, gangbare alternativer til det klassiske, monogame parfold, formidles på en interessant og ordentlig måde. Man kan læse bogen fra ende til anden, eller man kan bladrelæse den, hvis man fx blot er nysgerrig på emnet polyamori.

Bogen er tidligere udgivet med titlen KærlighedskontraktenHvem er du utro?. Herværende udgivelse har ændret forsidefarve fra grøn til pink. Til forskel fra tidligere udgave, har denne bog en række øvelser og modeller, samt seksuelt grænseafklaringsskema og kontraktudkast. Desuden er bogens undertitel ændret. Der er ikke andre bøger helt som denne, men i Hvem er du utro? bringes emnet åbne parforhold også opBogen er tidligere udgivet med titlen Kærlighedskontrakten. Herværende udgivelse har ændret forsidefarve fra grøn til pink. Til forskel fra tidligere udgave, har denne bog en række øvelser og modeller, samt seksuelt grænseafklaringsskema og kontraktudkast. Desuden er bogens undertitel ændret. Der er ikke andre bøger helt som denne, men i bringes emnet åbne parforhold også op.


Kristeligt dagblad

d. 22. okt. 2011

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 22. okt. 2011


Weekendavisen

d. 28. okt. 2011

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 28. okt. 2011