Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærlighedsmysteriet


Beskrivelse


Der er kærlighedsfestival og dansekonkurrence i Vestervomstrup. Men en skurk er på spil, og kun LasseMajas detektivbureau kan redde de indsamlede penge til de forældreløse. For ca. 9-11 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2010

af

af

Ingrid Martlev

d. 28. jan. 2010

Denne 13. bog i serien om LasseMajas detektivbureau henvender sig til 10 - 12 årige, måske især piger? Bøgerne i forlagsserien er beregnet til selvlæsning, men kan også læses højt for et lidt yngre publikum.

I Vestervomstrup skal der samles ind til alverdens fattige børn. Derfor startes en "kærlighedsfestival" samt en dansekonkurrence. Maja får til opgave at holde styr på de indsamlede. Underligt at give en pige dette ansvar? Men byens sundhedsplejerske har stærke drømme om tango og Argentina, så hun stjæler de indsamlede penge. Mistanken henleder hun på et tilrejsende dansepar, samtidig med at hun fingerer et overfald på sig selv. Men Maja er skarpsindig og finder ud af, at det er sundhedsplejersken, der er den skyldige. Nye læsere kan godt komme til her, for de vigtigste personer præsenteres i begyndelsen af bogen, hvor der også vises et kort over Vestervomstrup. Personerne er skabelonagtige uden liv, og byens miljø er naivt gammeldags skildret. Majas og især Lasses rolle er minimal i denne bog. Illustrationerne er naive og karikerede. Bogen er let at læse.

Bortset fra øvrige bøger i serien, minder denne mig om Folk og røvere i Kardemommeby, dog uden dennes humor og charme.

Jeg har svært ved at forestille mig nutidens børn have tålmodighed til at læse denne bog til ende. Den er ikke sjov, den er ikke spændende, og personerne, voksne, der opfører sig fjollet, giver ikke mange muligheder for identifikation. Dansekonkurrence og indsamling er ikke nok til at give et plot liv.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. dec. 2021

af

af

Julie Arndrup

d. 24. dec. 2021

Der er kærlighedsfestival og dansekonkurrence i Vestervomstrup. Men en skurk er på spil, og kun LasseMajas detektivbureau kan redde de indsamlede penge til de forældreløse. For ca. 9-11 år.

I "Biblioteks-mysteriet" holder Lasse og Maja skarpt øje med biblioteket. Politimesteren har bedt dem om hjælp, fordi en kostbar bog er blevet stjålet, på trods af alarmsystemer og den opmærksomme bibliotekar. Hurtigt bliver Lasse og Maja opmærksomme på tre mistænkte. Men hvem vil dog stjæle fra biblioteket - og hvorfor? I "Kærligheds-mysteriet" er der fest og dansekonkurrence i den lille by. Folk donerer penge til forældreløse børn ved at kysse hinanden, selv Lasse og Maja kysser for penge. Men pengene når aldrig frem til banken. En snedig tyv må afsløres, før alt kan blive godt igen. Illustreret af Helena Willis.

To spændende mysteriebøger, hvor det er sjovt at gætte med på, hvem der mon er skyldig. Bøgerne er lette at læse, og de sjove farveillustrationer gør dem overskuelige og muntre. Bøgerne i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

Der findes mange andre titler i serien, fx SlotsmysterietPrivatdetektiv En anden god mysteriebog kunne være PrivatdetektivDer findes mange andre titler i serien, fx Slotsmysteriet En anden god mysteriebog kunne være .