Bøger / skønlitteratur / roman

Kættere


Beskrivelse


Krimi. Mario Conde bliver i Havana hyret til at opklare, hvad der skete med et forsvundet Rembrandt-maleri, der skulle bruges som bestikkelse for at give nogle jøder indrejsetilladelse i Cuba i 1939.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 23. jan. 2015

En cubansk tidligere kriminalkommissær bliver hyret til at finde et forsvundet Rembrandt-maleri, der ved begyndelsen til anden verdenskrig blev stjålet fra en jødisk familie, der var på flugt fra nazismen. For læsere af litterære krimier.

"Kættere" er opdelt i tre dele. Første del omhandler ekskriminalkommissær Mario Condes efterforskning af, hvad der skete med et forsvundet Rembrandt-maleri, der skulle bruges som bestikkelse for at give nogle jøder indrejsetilladelse i Cuba lige før anden verdenskrig. Anden del omhandler tilblivelsen af maleriet i Amsterdam og om Rembrandts elev, den jødiske Elias Ambrosius' kætteri, idet han malede personer. Tredje del foregår igen på Cuba, hvor Mario Conde efterforsker en ung teenagepiges forsvinden. Hun fornægtede religion og politik og tilhørte i stedet subkulturen emo.

Romanen er virkelig velskrevet, og med stænk af både humor og desperation fortælles tre umiddelbart forskellige historier, der dog flettes sammen af både det overordnede tema om kætteri af forskellig art, men også af det omtalte Rembrandt-maleri.

Forfatterens tidligere bøger vil være oplagte at læse. Men man kan også give sig i kast med den danske Eremitten, der foregår på Fuerteventura.


litteratursiden.dk

d. 2. feb. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 2. feb. 2015

Forfatteren er kendt for sine stemningsfulde spændingsromaner fra Cuba, men hans nyeste bog er både en krimi, en beskrivelse af jødernes historie og en skildring af kunstneren Rembrandt. Historien sta...


Berlingske tidende

d. 14. feb. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 14. feb. 2015