Bøger / faglitteratur / bagebøger

Kaffe & kage


Beskrivelse


Kreative og sjove fortolkninger af klassiske danske kager lige fra småkager, triflier og skærekager til luksuskager. Med afsnit om kaffe, samt opskrifter på forskellige avancerede kaffeanretninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 18. mar. 2015

En dejlig kagebog, der kan få mundvandet til at løbe hos alle med en sød tand.

Et udvalg af danske kager, både helt klassiske og klassikere med et twist, og af kager for sjov. I sidstnævnte kategori finder man fx lakridskugler med jordskokker og andre utraditionelle sammensætninger. Af de mere velkendte kager gives opskrifter på småkager, trifli, dessertkager, lagkager, skærekager og luksuskager. Til en dejlig kage hører naturligvis kaffe, hvilket der også spindes en ende over. Layoutet er retroinspireret. Register.

Hvis jeg kun måtte bage én kage fra denne flotte og inspirerende bog, ville jeg komme i knibe. Der er simpelt hen så mange opskrifter, som jeg må afprøve. Enkelte er dog lidt kryptiske i beskrivelsen, men mon ikke jeg finder ud af det alligevel. Registeret er maskingenereret efter kagernes fantasifulde navne. Fx er der to opskrifter på marengs i bogen, men i registeret finder man ingen af dem under "marengs", men under "citronmarengstærte" og "store kakao- og kanelmarengs". Man kan heller ikke slå op på "kringle", da kringlen optræder som "en skøn kringle". Om end ret udbredt gør den slags ikke noget godt for anvendeligheden af et register. Ikke desto mindre en herlig bog.

Vi har mange bøger om kager, og denne supplerer samlingen på udmærket vis og er mere Markus Grigo end Claus Meyer.