Bøger / faglitteratur / opskrifter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2008

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 25. apr. 2008

En indbydende hurtigt læst bog primært rettet mod alment kaffeinteresserede og yndere af farvestrålende bøger med madopskrifter.

Vidste du, at kaffe efter olie indtager førstepladsen før hvede i international samhandel? Dette kan du blandt andre generelle og mere kuriøse ting blive klogere på i denne bog, som er en kortfattet gennemgang af forskellige aspekter i kaffens historie, kaffebuske, høst og ristning, praktisk anvendelse verden over, smag og farver, fair trade og økologisk kaffe, kaffestel og kander. Ja helt ud til spådom i kaffegrums, reklamer og plakater. Alt sammen malet med meget bred pensel. Lidt om meget uden gå meget i dybden ret mange steder. Bogens sidste tredjedel udgøres af en række indbydende mundvandsfremkaldende kafferelaterede opskrifter til den søde tand. Bogen er relevant i forbindelse med den fornyede interesse for den sorte opkvikker og fremtræder indbydende i layout og med lækre illustrationer. Oprindelsen synes fransk med få hentydninger til danske forhold. Men dog herfra et lille cadeau til bearbejderen, der ang. Irish Coffee som en af de få ved, at man i Irland skriver whiskey og ikke whisky.

I forlagsserien Mad & kultur er i samme udstyr også udgivet The, 2007 og Krydderier, 2006 Om emnet findes en del tilsvarende nyere bøger med mix af facts og opskrifter fx den noget grundigere og mere omfattende Alt om kaffe, 2001.

En populærbog malet med bred pensel uden at føje væsentligt til nyere eksisterende litteratur.