Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kage og grønne gys


Beskrivelse


Æg har fødselsdag, og Pip og Ib er gæster. Ib forærer Æg en "Mega Giga" robot, og Æg bliver superglad. Da Æg åbner Pips gave, en gammel globus, er han lidt ligeglad, selvom den kan lyse. Da Æg bliver alene, bliver han bange, men så kommer Æg i tanke om Pips globus, som kan tændes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 1. apr. 2014

5. bog i serien Mikro Dingo. Mini om vennerne Æg og Pip. Teksten har fokus på bogstavet G' s lyde og de forskellige måder, vi udtaler bogstavet på. LET-tal 10/ lix 8. Fra 0. klasse ved fælleslæsning, fra 1. klasse ved selvstændig læsning.

Serien er læsepædagogisk bearbejdet og har særlig vægt på de fonologiske færdigheder i barnets læsning. Udover at lære om bogstavet G' s forskellige lyde, drejer handlingen sig om, hvordan man modtager og glæder sig over en gave. Æg har fødselsdag, og Pip og Ib er gæster. Ib forærer Æg en "Mega Giga" robot, og Æg skriger af glæde. Da Æg åbner Pips gave, en gammel globus, er han lidt ligeglad, selvom den kan lyse. De tager i Legeland og har det sjovt. Specielt er "Det Grønne Gys" ret uhyggeligt. Det spøger og fingre griber ud efter Æg. Da det bliver mørkt, og Æg igen er alene, bliver han bange. Mon "Det Grønne Gys" ligger under sengen? Så kommer Æg i tanke om Pips globus, som kan tændes. Den lyser og giver hygge, og Æg forstår, at det er en genial gave, Pip havde med. Illustrationerne er sjove og udvider den letlæste tekst. Den står med god luft mellem linjerne, sproget er godt, og alle ord er velvalgte. Der er anvendt mange gentagelser af de 3-400 ord, bogen indeholder.

Bogen ligner de 4 tidligere i serien. Her lærer man om lydene r, b, i, og a.

En sjov og letlæselig bog med fokus på bogstavet G og dets forskellige lyde afhængig af placering i ordet. Der er en fin pointe. Anbefales til begynderlæsning og evt. fælleslæsning fra 0.kl.