Bøger / faglitteratur / bagebøger

Kagemagi


Beskrivelse


40 kageopskrifter fordelt på syv temaer. Forfatterne er kendt fra YouTube og tv-programmet "Den store bagedyst".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2016

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 20. okt. 2016

Æstetisk og gennemført kagebog med opskrifter på kager, der bliver rene kunstværker. En inspirerende og smuk bog for den forholdsvis øvede kagebager.

Fordelt på syv temaer (chokolade, eksotisk, bær, citrus, lakrids, blomster og frugt) præsenteres 40 kage- og dessertopskrifter udførligt. Forskellige teknikker såsom støbning af chokolade-halvkugler og frembringelser af karamel- og chokoladespiraler demonstreres punkt for punkt i både tekst og illustrationer. Desuden tips og gode råd til, hvordan de kunstfærdige kager bliver vellykkede. Register forrest i bogen. Begge forfattere er kendt fra DR-programmet "Den store bagedyst".

Bogens titel er meget rammende: Det er næsten magisk, at kager kan blive til så gennemførte kunstværker, som de gør her. Begge forfattere besidder en udsøgt æstetisk sans, som både kommer til udtryk i kagerne og i bogen som sådan. Alle kager består af flere elementer, og ingredienslisten er lang ligesom arbejdsprocessen. Men da alle arbejdsgange er præcist beskrevet, vil de fleste kunne komme sikkert i mål med kagerne. Desuden kan man "plukke i" opskrifterne og fx bage en bund fra én opskrift, prøve en mousse eller en creme fra en anden og så fremdeles. Det gør bogen meget anvendelig. Inspirerende fotos af alle kager.

Annemette Voss har tidligere udgivet bagebøger som fx BagelystKagekarma og Kagekarma, og her fornægter æstetikken sig heller ikkeAnnemette Voss har tidligere udgivet bagebøger som fx Bagelyst og , og her fornægter æstetikken sig heller ikke.