Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kageminder


Beskrivelse


Fortolkninger af 40 klassiske danske kager, som der knytter sig et minde til - både forfatterens og andres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 29. apr. 2019

40 klassiske danske kager, hvor der knytter sig et minde til - både forfatterens og andres. Kagerne har alle fået et moderne tvist, så der kan skabes nye minder. Henvender sig til alle kageglade, der ønsker nye udfordringer.

Forfatteren Ditte Julie (DJ) er bl.a. blogger (https://dittejulie.dk/) og tidligere deltager i "Den store bagedyst" fra DR. Her har hun skrevet en kagebog, hvor kagerne tager udgangspunkt i forskellige minder. Først og fremmest hendes egne, men også fra andre. Hun forbinder fx linser med sin morfar, og de er selvfølgelig repræsenteret i bogen. Derudover kommer hun med gode råd til smukke kager, her er en chokoladeguide, klassikere i nye klæder og så følger kageminderne: hendes egne, gamle danske og læsernes egne. Bagest i bogen er et alfabetisk register.

Kageopskrifterne er for de mere erfarne, men mange vil kende DJ fra tv-programmet og hendes blog, og efterspørgslen vi blive den samme, som til hendes tidligere kagebøger. Hendes kager er virkelig flotte og stylede, og det er bogen også - både i fotos og tekst.

DJ har tidligere udgivet bl.a.: Kagedrømme - også til hverdag, der også beskæftiger sig med kager i den finere ende.