Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kaj og sneglene


Beskrivelse


Kaj er ikke modig som de andre drenge i klassen. Han kan bedst lide bare at se på. Heldigvis har Kaj en magisk sten, som han har fået af sin ven Pedro fra Mexico. Når stenen er varm, hjælper den Kaj.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2019

af

af

Stine Bille

d. 11. mar. 2019

Kaj er ikke modig, som de andre drenge i klassen. Kaj kan bedst lide at se på. Heldigvis har han en magisk sten, som han har fået af sin ven Pedro fra Mexico. Når stenen er varm, hjælper den Kaj. For de 7-9-årige.

"Kaj og sneglene" er tredje bog om Kaj i serien "Læs løs. 5" med lix 9. En dag skal klassen hjem til deres lærer. De skal sove i telt ude i hans store have. Da de kommer ud i haven, ser Kaj en snegl. Kaj kan godt lide at se på snegle. De er meget langsomme, og han har hørt, at de kan sove i tre år i træk. Da det bliver aften og de skal sove, høre Kaj bange stemmer. Det er Finn, Sven og Theo de er bange, for der er snegle overalt på deres telt. Kaj lyser på dem med sin lommelygte, og mærker varmen fra den magiske sten. Tør han røre ved dem? Tør han tage dem væk? Stenen brænder i lommen, og den gør noget ved Kaj. Bogen har hårdt omslag.

Det er en skøn og underfundig historie, om den både forsigtige og modige dreng Kaj. At vi alle er forskellige, med hver vores væremåder og interesser, er bestem et relevant tema for aldersgruppen. Bogen har farverige og understøttende illustrationer, hvis naive og humoristiske streg er med til at sætte stemningen i bogen.

Det er oplagt at læse de andre bøger om Kaj Kaj på turVitello går med kniv eller Vitello går med kniv (Letlæsningsudgave)Det er oplagt at læse de andre bøger om Kaj Kaj på tur eller (Letlæsningsudgave).