Bøger / skønlitteratur / roman

Kakerlakkerne


Beskrivelse


Krimi. Den norske ambassadør i Thailand bliver myrdet i et bordel i Bangkok. På grund af hans nære forbindelser til statsministeren skal der hurtigst muligt lægges låg på sagen. Harry Hole bliver sendt afsted og snart viser det sig at dreje sig om langt mere end et banalt mord.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2001

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 28. feb. 2001

Den prisbelønnede norske forfatter introducerede sidste år, med Flagemusmanden, endnu en klassisk antihelt, halv-alkoholiker og opdager med tæft for deduktion og retfærdighed, på den frodigt voksende nordiske scene for spændingsbøger. Harry Hole er navnet, og i den nye anden bog bliver han sendt til Bangkoks hede, stank og larm. Her er den norske ambassadør i Thailand fundet myrdet med børneporno i attachetasken. Sammen med en thailandsk/texansk jumbokvinde af en politikvinde må han nu runde et bizart persongalleri i opiumsbuler, karaoke-knejper og møde lyssky entreprenører, agenter, diplomater og aktiemæglere og andet godtfolk i sin jagt på motiv og morder. Det er aldrig let at leve op til egen succes, og denne anden bog om Harry Hole, opdager af norsk og Guds nåde, er måske knap så stærk, sikker og spændende som den første bog. Men jeg ser nu frem til at høre nyt fra en norsk spændingsforfatter på vej frem, der sikkert tiltrækker samme målgruppe som f.eks. en Frederik Skagen eller en Mankell.


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2001

af

d. 25. sep. 2001

Nordmanden Harry Hole er endnu en særpræget politimand i den "kriminelle" litteratur. I denne bog bliver han sendt til Thailand, egentlig mest fordi han regnes for at være så alkoholiseret og uduelig,...


Information

d. 20. juni 2001

af

af

Peter Kirkegaard

d. 20. juni 2001


Jyllands-posten

d. 12. apr. 2001

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. apr. 2001


Berlingske tidende

d. 15. mar. 2001

af

af

Jakob Levinsen

d. 15. mar. 2001