Bøger / faglitteratur / erindringer

Kald og konsekvens : et arbejdsliv i international mission


Beskrivelse


Ægteparret Annelise og Axel Rye Clausen har igennem knap 30 år tilbragt deres liv i international mission og fortæller om deres erfaringer og oplevelser i Tanzania og Cambodja.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2018

af

af

Merete Trap

d. 22. okt. 2018

Hvordan virker et kald for et menneske? Det kan være svært at forklare, men her fortæller et missionær-ægtepar om deres kald. En erindringsbog om et missionærliv, for kristne læsere med interesse i ulandsarbejde, eller som erfaringskilde til mennesker der selv overvejer at rejse ud som missionærer.

Ægteparret Annelise og Axel Rye Clausen, har igennem knap 30 år, tilbragt deres liv i international mission. I bogen fortæller parret om deres erfaringer og oplevelser i landende Tanzania og Cambodja. Bogen er delt op i 24 kapitler, hvor Annelise og Axel skiftes til at fortælle, og er tilsat farvefotos. Kapitlerne har overskrifter som fx "Masaiarbejdet i Sydtanzania" og "Kristen omsorg for Cambodja". Ægteparret har ikke andre udgivelser bag sig.

Dette er en udmærket erindringsbog om den anderledes hverdag som missionær, i lande fjernt fra Danmark. Bogen omhandler både større emner som relationer til lokalbefolkningen og andre missionærer, men også små hverdagsting som maden, temperaturen og boligforholdene i de to lande, alt sammen med et kristent udgangspunkt. Selv om bogen giver et godt indblik i et felt, som for mange er ukendt, er den generelle interesseværdi begrænset. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt hverdagssprog og sat i en stor og tydelig typografi.

Kan sammenlignes med andre danske erindringsbøger om missionærlivet. Her kan nævnes Safari.


Kristeligt dagblad

d. 9. jan. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 9. jan. 2019